30.3.11

Λίγη PopArt...

Μία διαφορετική πρόταση ...



 Με αυτή την τεχνοτροπία μπορούμε να φτιάξουμε περίτεχνες κάρτες και μικρές αφίσες.


Πρόταση 1: με τέμπερα
Υλικά:

  • τέμπερες και πινέλα
  • φωτογραφία από εφημερίδα ή περιοδικό στην οποία να φαίνεται όλο το σώμα του/της απεικονιζόμενου-ης. (προσοχή: για να έχει ωραίο αποτέλεσμα η χειροτεχνία καλό είναι ο/η απεικονιζόμενος-η να είναι σε κίνηση)

Βήματα:
1. Κόβουμε τη φωτογραφία στα μέτρα που θέλουμε.
2. Αφού φτιάξουμε το χρώμα που θέλουμε (προσοχή: επιλέγουμε χρώμα που να κάνει έντονη αντίθεση!), ξεκινάμε να καλύπτουμε  ξεκινώντας από το περίγραμμα.
3. Το αφήνουμε να στεγνώσει.
4. Το έργο μας είναι έτοιμο!








Πρόταση 2: με φόντο
Υλικά: 

  • φωτογραφία από εφημερίδα ή περιοδικό στην οποία να φαίνεται όλο το σώμα του/της απεικονιζόμενου-ης. (προσοχή: για να έχει ωραίο αποτέλεσμα η χειροτεχνία καλό είναι ο/η απεικονιζόμενος-η να είναι σε κίνηση)
  • κυρομπογιές-παστέλ (γιατί πετυχαίνουμε έντονο χρώμα εύκολα)
  • κόλλα Α4
Βήματα:
1. Κόβουμε τον/την εικονιζόμενο-η με προσοχή και ακρίβεια στο περίγραμμα.
2. Χαράζουμε στην κόλλα Α4 τα όρια των χρωμάτων.
3. Χρωματίζουμε.
4. Κολλάμε στο κέντρο την κομμένη φωτογραφία.
5. Το έργο μας είναι έτοιμο!


Χάρτινα Λουλούδια

Μια πιο ανοιξιάτικη κατασκευή...


Υλικά: 
  • Χαρτί γκοφρέ σε δύο χρώματα (πράσινο και κόκκινο)
  • χαρτοταινία

Βήματα:

1. Τυλίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτοταινίας ώστε να πάρει τη μορφή του "κοτσανιού" του λουλουδιού με την πλευρά της κόλλας προς τα έξω.

2. Για να φτιάξουμε τα φύλλα σχεδιάζουμε στο πράσινο γκοφρέ χαρτί τα φύλλα αφήνωντας και μία προεξοχή ώστε να κολλήσουν  στη χαρτοταινία.

3. Κόβουμε μία παχιά λωρίδα από το κοκκινο γκοφρέ χαρτί και στην κορυφή του κοτσανιού αρχίζουμε να το τυλίγουμε ώστε να δημιουργηθεί το μπουμπούκι του λουλουδιού. (προσοχή: αν δεν κολλήσουν καλά τα τελευταία πέταλα ενισχύουμε με λίγη επιπλέον χαρτοταινία, όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε να βάλουμε και ένα κομμάτι χαρτοταινίας με την κόλλα προς τα έξω!)

4. Κόβουμε μία λεπτή λωρίδα από το πράσινο γκοφρέ και το τυλίγουμε ώστε να καλύψει την χαρτοταινία για να φτιάξουμε το μίσχο του λουλουδιού. (προσοχή: στα σημεία που έχουμε κολλήσει τα φύλλα!)

5. Το χάρτινο λουλούδι είναι έτοιμο!


tip: Μπορούμε χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας να φτιάξουμε και διαφορετικές μορφές λουλουδιών όπως μαργαρίτες, τουλίπες κ.ά.
Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άδεια μπουκάλια για βάζα!



28.3.11

Τετράδια...


  Για τους περισσότερους τα τετράδια δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την αποθήκευση σημειώσεων. Όμως, με λίγη φαντασία και λίγο χρόνο μπορούν να γίνουν πραγματικό "έργο τέχνης".
  
 Μία ιδέα:...
Για να είναι τα τετράδια πρωτότυπα μπορούμε να τα "ντύσουμε" με χαρτί από παλιές εφημερίδες. 

Τα βήματα είναι απλά:
1. Τυλίγουμε το τετράδιο με ένα μεγάλο δισέλιδο χαρτί εφημερίδας προσέχοντας το χαρτί να έχει κυρίως γράμματα και όχι τόσο εικόνες και κενά.
2. Στολίζουμε το εξώφυλλο με λέξεις ή εικόνες σχετικές με το περιεχόμενο του τετραδίου.
3. Για να προστατευθεί η κατασκευή το "ντύνουμε" με διαφανές αυτοκόλλητο.


προσοχή
1. Κατά τη διάρκεια του τυλίγματος το τετράδιο θα πρέπει να είναι ελαφρώς κλειστό ώστε να μπορεί να ανοίγει χωρίς να τεντώνει το περιτύλιγμα.
2. Για να είναι σταθερή η κατασκευή θα πρέπει εσωτερικά να ενισχυθεί με χαρτοταινία.


tip: Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση υλικών και κυρίως χαρτιού. Πρώτα πρώτα το ίδιο το τετράδιο αντί να είναι καινούργιο μπορεί να είναι κάποιο παλιό που είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένο. Ακόμη οι παλιές εφημερίδες, πριν μπουν στον κάδο ανακύκλωσης, χρησιμοποιούνται και εναλλακτικά ώς χαρτί περιτυλίγματος.


    Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να στολίσουμε τις σκέψεις μας.