23.9.15

Μαγνητικός Πίνακας

Η νέα σχολική χρονία για το έτος 2015-2016 έχει μόλις λίγες μέρες που ξεκίνησε. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί σπεύδουν στα βιβλιοχαρτοπωλεία για να προμηθευτούν τα "οπλα" τους. Μολύβια, τετράδια, μαρκαδόρους κτλ. 


Μέσα λοιπόν σε αυτό το σχολικό κλίμα, σκέφτηκα να φτιάξω μια κατασκευή που θα είναι χρήσιμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο σχολείο και στο σπίτι και θα βοηθήσει στην οργάνωση. Έφτιαξα, λοιπόν, πολύ γρήγορα και πολύ οικονομικά έναν μικρό μαγνητικό πίνακα, κάνοντας μάλιστα και ανακύκλωση.

Υλικά:
Μεταλλική επιφάνεια (υλικό από την ανακύκλωση)
Για μεταλλική επιφάνεια χρησιμοποίησα ένα καπάκι από μεταλλικό κουτί με μπισκότα. Η αλήθεια είναι πως το κουτί μου είναι λίγο μικρό. Στη συγκεκριμένη κατασκευή ισχύει πως όσο μεγαλύτερη η μεταλλική επιφάνεια τόσο πιο λειτουργικός ο μαγνητικός πίνακας. Τέλος, το θετικό που έχει το καπάκι σε σχέση με ένα μεταλλικό δίσκο είναι πως μπορεί να στερεωθεί με ένα καρφί χωρίς να το τρυπήσουμε.

Ακρυλικό χρώμα σε μορφή σπρέι, κατα προτίμηση ματ.

Ακρυλικά χρώματα για τη διακόσμηση.

Μαγνητάκια (οδηγίες για την κατασκευή τους σε επόμενη ανάρτηση)

Βήματα:
1. Βάφουμε τη μεταλλική επιφάνεια με το σπρέι και την αφήνουμε να στεγνώσει.


2. Διακοσμούμε το μαγνητικό μας πίνακα, ζωγραφίζοντάς τον ή κολλώντας διάφορα στολίδια.


3. Βάζουμε ένα καρφί στον τοίχο.

4. Κρεμάμε τον μαγνητικό μας πίνακα.

5. Ο πίνακας είναι έτοιμος.



Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη κατασκευή αλλά το κυριότερο είναι πως είναι μία χρήσιμη κατασκευή, ειδικά για όσους και όσες λατρεύουν τους πίνακες και την οργάνωση!!!