15.9.12

Κουτί αποθήκευσης

Ήρθε το φθινόπωρο, τα σχολεία άνοιξαν και ένας σωρός από χαρτιά φορτίζει το γραφείο, χωρίς να υπάρχει πουθενά θέση να τακτοποιηθούν. Ήταν ωραία εκείνα τα κουτάκια που βλέπαμε στο πολυκατάστημα, αλλά πώς θα πάμε μέχρι εκεί και κυρίως γιατί να δώσουμε και 20 ευρώ για ένα κουτάκι; 


Λύση: Θα το κατασκευάσουμε!

       Υλικά:
  • Χαρτόνι μεγάλο (κόστος 1ευρώ)
  • λίγη χαρτοταινία
  • κόλλα decoupage για το στόλισμα


Βήματα:
1. Φτιάχνουμε το σχέδιο (ή αλλιώς το ανάπτυγμα) της τρισδιάστατης κατασκευής. (Για να μπουν στο κουτί κόλλες μεγέθους Α4 προτείνονται διαστάσεις 24 cm x 32 cm x 6cm.)


2. Κόβουμε το ανάπτυγμα με προσοχή.

3. Κάνουμε τα στακίσματα όπου χρειάζεται.
4. Διπλώνουμε ώστε να προκύψει το κουτί που θέλουμε. (Βλ. τις εικόνες)

5. Για να στερεωθεί καλύτερα στα σημεία της ένωσης κολλάμε με λίγη χαρτοταινία.

6. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το καπάκι, μόνο που το ύψος αυτή τη φορά θα είναι αρκετά μικρότερο, γύρω στα 2 cm. Επίσης οι άλλες δύο διαστάσεις θα πρέπι να είναι κατά μισό εκατοστό μεγαλύτερες ώστε να εφαρμόζει το καπάκι στο κουτί.


7. Το κουτί μας είναι έτοιμο και τώρα τα πράγματα στο γραφείο τακτοποιούνται πιο εύκολα.

8. Αν θέλουμε, στολίζουμε το κουτί με τη τεχνικη του decoupage. Δε χρειάζεαι να έχουμε ειδικά φύλλα χαρτιού. Μπορούμε να βάλουμε ακόμα και κομμάτια εφημερίδας.


Tip: Με την ίδια μακέτα μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα κουτιά, αρκεί να αλλάζουμε τις διαστάσεις, κάθε φορά ανάλογα με τη χρήση του κάθε κουτιού. (π.χ. για αποθήκευση CD)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου