27.11.15

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Η σημερινή ανάρτηση αφορά μια κατασκευή που μπορούμε να ετοιμάσουμε για να περιμένουμε με ένα πιο γλυκό τρόπο τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, φτιάχνουμε ένα ημερολόγιο του μήνα Δεκεμβρίου που σταματά την παραμονή των Χριστουγέννων. Για κάθε μία ημέρα έχουμε ένα δωράκι έκπληξη, το οποίο συνήθως είναι κάποιο γλύκισμα. Για το λόγο αυτό οι ημέρες του μήνα δεν είναι γραμμένες σε φύλλα χαρτιού αλλά συνήθως τις γράφουμε σε κουτάκια ή σακουλάκια ή σε αντικείμενα στα οποία χωράνε οι μικρές λιχουδιές.Για πρώτη φορά είδα αυτή την κατασκευή από τη φίλη μου, την Ιωάννα και ενθουσιάστηκα. Είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή πως πρέπει και εγώ να τη φτιάξω, αλλά τελικά αυτό εγινε μόλις σήμερα. Αυτή λοιπόν η ανάρτηση της είναι αφιερωμένη. 

Είναι μια εξαιρετική κατασκευή που μπορούμε να χαρίσουμε στα παιδιά για να περιμένουν τα Χριστούγεννα που έτσι κι αλλιώς περιμένουν με ανυπομονησία. Η καθημερινή μικρή έκπληξη κάνει την αναμονή τους πιο ευχάριστη.

Για να έχει νόημα, θα πρέπει να τη φτιάξετε εγκαίρως, πριν μπει ο Δεκέμβρης. Οπότε, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να το τολμήσουν. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι άργησα λίγο να κάνω αυτή την ανάρτηση, οπότε και να μην προλάβετε, κρατήστε την ιδέα για την επόμενη χρονιά!

Η ιδέα μου είναι πολύ απλή καθώς για κάθε μία ημέρα του μήνα έφτιαξα μικρά χάρτινα σακουλάκια, οπως αυτά των καταστημάτων με ξηρούς καρπούς και γλυκίσματα. Έφτιαξα 24 σακουλάκια, τα στόλισα και σε κάθε ένα από αυτά έβαλα μικρά τυλιγμένα γλυκάκια ή καραμέλες. 

    Υλικά:
  • 24 κόλλες λευκές Α4, τουλάχιστον (ή στο χρώμα που θέλετε)
  • χαρτόνια στα χρώματα των Χριστουγέννων (Διάλεξα πράσινο και κόκκινο αλλά φυσικά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, καθώς μπορείτε να διαλέξετε τα χρώματα που εσείς θέλετε.)
  • ψαλίδι που κόβει με σχέδιο (προαιρετικά)
  • κόλλα (κατά προτίμηση με πιστόλι σιλικόνης)
  • κουπάτ για κουλουράκια σε σχήματα των Χριστουγέννων

    Βήματα:

Πρώτα θα φτιάξουμε τα σακουλάκια.


1. Διπλώνουμε την κόλλα Α4 όπως στο σχήμα, δηλαδή σε λουρίδες 2cm, 2cm, 10cm, 2cm, 2cm, και ότι μένει.

2. Βάζουμε κόλλα στο τελευταίο κομμάτι από τη μέσα μεριά της σακούλας.

3. Κολλάμε τη λουρίδα στην οποία βάλαμε κόλλα στο πρώτο κομμάτι της έξω μεριάς της σακούλας.

4. Λογικά έχουμε φτιάξει τη σακούλα όπως στην εικόνα.

5. Διπλώνουμε περίπου 4 cm όλη τη σακούλα και κολλάμε, βάζοντας κόλλα όπου χρειάζεται.

6. Μόλις στεγνώσει, η σακούλα είναι έτοιμη. Στο μπροστινό μέρος θα τη στολίσουμε με χαρτόνι και στη συνέχεια θα κολλήσουμε την ημερομηνία.

7. Για να ανοίξουμε όμορφα τη σακούλα βάζουμε μέσα σε αυτή τη γροθιά μας.

8. Γεμίζουμε τη σακούλα με το δωράκι μας.

9. Διπλώνουμε και κλείνουμε με ένα συρραπτικό.

Αφού φτιάξουμε τις σακούλες, πριν τις γεμίσουμε με γλυκά και τις κλείσουμε, θα τις στολίσουμε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει:

1. Να κολλήσουμε στο μπροστινό μέρος ένα κομμάτι χαρτόνι, που θα είναι το φόντο. Εγώ έκοψα το χαρτονάκι με ψαλίδι που κάνει σχέδια στο κόψημα, αλλά όπως είπαμε και πριν αυτό είναι εντελώς προαιρετικό.

2. Για μεγαλύτερη ευκολία εκτύπωσα σε λευκά φύλλα Α4 τους αριθμούς, στη γραμματοσειρά που μου αρέσει. Μπορούμε όμως να γράψουμε τους αριθμούς και με το χέρι.


3. Αφού έχουμε έτοιμους τους αριθμούς χρησιμοποιούμε τα κουπάτ για να φιάξουμε ωραία χριστουγεννιάτικα πλαίσια.


4. Κόβουμε τους αριθμούς στα χριστουγεννιάτικα σχήματα και στη συνέχεια τους κολλάμε πάνω στο χαρτονάκι.

5. Βάζουμε μέσα στη σακούλα τα δωράκια, διπλώνουμε και με ένα συρραπτικό κλείνουμε τη σακούλα.


6. Κολλάμε στη θέση του συρραπτικού ένα χαρτονάκι στο σχέδιο της επιλογής μας.

7. Μπορούμε να βάλουμε και άλλα πράγματα για να στολίσουμε τις σακούλες, όπως κορδέλες, σχοινάκια. Εγώ έφτιαξα με ένα σπάγκο φιόγκους και τους κόλλησα πάνω στο κούμπωμα.Αφού φτιάξουμε όλες τις σακούλες η κατασκευή μας είναι έτοιμη! 

Μπορούμε να βάλουμε όλες τις σακούλες σε ένα δίσκο ή ακόμα και πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν στολίδια. Με αυτή την κατασκευή η αναμονή για τα Χριστούγεννα γίνεται πιο γλυκιά αφού κάθε μέρα είναι μια μικρή γιορτή!!!

Καλά Χριστούγεννα Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου