1.12.12

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και Γούρια

Έρχονται Χριστούγεννα, ας προετοιμαστούμε!!
Η βασική ιδέα είναι να φτιάξουμε με χαλκό στολίδια που θα μπουν στο δέντρο αλλά αργότερα θα είναι το "γούρι" μας για το 2013. Τέτοια σχέδια μπορεί να είναι τα κλασικά όπως το ρόδι και το πέταλο αλλά και ότι άλλο θέλουμε!


Ξεκινάμε!

Υλικά
Φύλλα Χαλκού
Κορδέλες
Χάντρες

Βήματα:
1. Φτιάχνουμε το σχέδιο που μας αρέσει σε ένα φύλλο χαρτί, με μολύβι.


2. Τοποθετούμε το σχέδιο πάνω στο χαλκό και ελαφρά ξαναπερνάμε το περίγραμμα με μολύβι. Στο φύλλο χαλκού θα έχει δημιουργηθεί το σχέδιό μας.3. Κόβουμε με το ψαλίδι το περίγραμμα.


4. Ισιώνουμε με ένα μαλακό αντικείμενο, ώστε να μη δημιουργηθούν χαρακιές στο χαλκό. Ανοίγουμε με διακορευτή το σημείο που θα περάσουν οι κορδέλες.5. Διαλέγουμε την "καλή" όψη.


6. Από την πίσω πλευρά χαράσουμε με ένα λεπτό αντικείμενο το σχέδιο στο εσωτερικό του στολιδιού. (εγώ χρησιμοποίησα την πίσω πλευρά ενός λεπτού πινέλου γαι το χάραγμα) Προτιμήστε να βάλετε κάτω από το χαλκό μία μαλακή επιφάνεια όπως αυτή της γόμας, ώστε να γίνει καλύτερο το χάραγμα.
7. Δουλεύουμε το σχέδιο μέχρι να είναι εμφανές. Για καλύτερο αποτέλεσμα δουλεύουμε και από τις δύο πλευρές. Από την μπροστινή πλευρά με ένα πιο χοντρό πινέλο πατάμε γύρω από τη βασική χαρακιά.8. Στολίζουμε με κορδέλες και σχοινάκια.

9. Βάλτε μικρές χαντρούλες, θα κάνουν το στολίδι πολύ χαριτωμένο.

10. Το στολίδι είναι έτοιμο.


 Καλά μας Χριστούγεννα!... έρχονται και άλλες χριστουγεννιάτικες ιδέες!!!1 σχόλιο: