15.4.13

Πασχαλινά Αυγά με κρεμμύδι


Άλλη μία κλασσική παραδοσιακή συνταγή για βάψιμο αυγών είναι αυτή με κρεμμύδι. Το κρεμμύδι δίνει στα αυγά ένα πορτοκαλί απαλό χρώμα. Στην συγκεκριμένη πρόταση συνδυάζουμε τη βαφή με κρεμμύδι με τις έγχρωμες βαφές για αυγά.


Υλικά:
φλούδες από κρεμμύδι: επιλέγουμε μόνο τις εξωτερικές φλούδες από τα κρεμμύδια. Προσοχή!!! Τα κρεμμύδια πρέπει να είναι από τα κόκκινα και μόνο.
βαφή αυγών: Προτιμήστε κυρίως πράσινο ή μπλε χρώμα.
καλσόν
κλωστή

Η παρακάτω διαδικασία αφορά αυγά που θα είναι για διακόσμηση και όχι για κατανάλωση.

Βήματα:
1. Βάζουμε τις κρεμμυδόφλουδες σε ένα μπολ με νερό ώστε να είναι πιο ελαστικές. Προσοχή! Τις αφήνουμε για λίγα μόνο λεπτά, αλλιώς το χρώμα θα φύγει.


2. Τυλίγουμε τα αυγά με τις κρεμμυδόφλουδες.


3. Τυλίγουμε με καλσόν και δένουμε σφιχτά με κλωστή.


4. Βάζουμε τα αυγά στη βαφή και βράζουμε για 15 λεπτά.



Η κάθε βαφή έχει οδηγίες για το πως γίνεται η χρήση της. Ακολουθούμε αυτές τις οδηγίες. Ενδεχομένως για τις "κρύες" βαφές να παραβούμε λίγο τις οδηγίες και να βράσουμε τα αυγά στη βαφή.

5. Ξετυλίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει.



6. Γυαλίζουμε με το γυαλιστικό της βαφής.


7. Τα αυγά είναι έτοιμα



Μικρά Μυστικά για τέλεια αυγά

1. Όταν βράζετε τα αυγά, βάλτε στον πάτο της κατσαρόλας ένα καθαρό πανί τύπου βετέξ. Όταν τα αυγά θα βράζουν και θα αρχίζουν να χοροπηδάνε το πανί θα απορροφήσει τους κραδασμούς και έτσι τα αυγά δε θα σπάσουν.

2. Πριν βάψετε τα αυγά με οποιοδήποτε τρόπο βάλτε τα για λίγη ώρα στο νερό και στη συνέχεια τρίψτε τα ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο τα αυγά θα είναι λεία και χωρίς χώματα ή άλλες βρωμιές.
Προσοχή!!! Το σφουγγάρι χρησιμοποιήστε το από τη μαλακή και όχι από την σκληρή συρματένια πλευρά, γιατί θα δημιουργηθούν χαρακιές και δε θα βαφούν ομοιόμορφα τα αυγά.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία τεχνική!!! Στα "Στα μυστικά" θα συμπλήρωνα ότι για να μην σπάσουν προτιμάμε το σιγανό βράσιμο και φροντίζουμε να μείνουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, εκτός ψυγείου, για 1 ώρα τουλάχιστον πριν μαγειρευτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή