11.4.13

Πασχαλινά Αυγά με κλωστές φλος

Είμαστε ήδη στη μέση της Σαρακοστής και το Πάσχα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία για πολλές δημιουργίες όπως λαμπάδες, κουλουράκια και φυσικά πασχαλινά αυγά. 
Πέρα από τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά και τις φολκλορ περδίκες φέτος προχωράμε νέες τεχνικές.
Σίγουρα θα έχει τύχει να δειτε σε κάποιο τραπέζι κάποιας νοικοκυράς με μεράκι, διάφορα περίτεχνα και πολύχρωμα αυγά και αναρωτιέστε "Μα πως τα έφτιαξε αυτά;". 
Μία από τις πλέον συνηθισμένες τεχνικές είναι αυτή με τις κλωστές φλος.

Υλικά:
κλωστές φλος: Ζητήστε τις σε καταστήματα με είδη πλεκτικής. Μπορείτε να τις ζητήσετε και ως "κλωστές για βάψιμο αυγών". Αν θέλετε να κάνετε γεωμετρικά σχέδια προσέξτε οι κλωστές να είναι μεγάλες και όχι απλά απομεινάρια. Με τα απομεινάρια μπορείτε να φτιάξετε μόνο τυχαία σχήματα.
κομμάτια καλσόν
κλωστή
αλουμινόχαρτο
οδοντογλυφίδα
και φυσικά ... αυγά!!!

Προσοχή!!! Τα παρακάτω βήματα αφορούν αυγά που θα είναι μόνο διακοσμητικά και όχι για κατανάλωση.

Τα αυγά μας μπορεί να είναι είτε έτοιμα βρασμένα είτε ωμά. Προτιμήστε βρασμένα γιατί δε σπάνε τόσο εύκολα.
Βήματα:
1. Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολάκι με νερό για μισό λεπτό. Θέλουμε να είναι βρεγμένο για να κολλήσουν οι κλωστές. 

2. Βάζουμε στη χούφτα μας μια καλή ποσότητα από τις κλωστές και μετά τοποθετούμε στη χούφτα το αυγό.3. Τυλίγουμε το αυγό με το κομμάτι καλσόν.

4. Πριν δέσουμε το καλσόν με την κλωστή, κρατώντας την όλη διάταξη σφιχτά, με μία οδοντογλιφίδα ανακατατάσουμε τις κλωστές ωστε να μην υπάρχει κανένα κενό στο αυγό.

5. Δένουμε το καλσόν πάνω στο αυγό με κλωστή.

6. Βράζουμε τα αυγά για 15 με 20 λεπτά.

7. Ξετυλίγουμε και είναι έτοιμα.


8. Μπορείτε να τα γυαλίσετε με το γυαλιστικό των βαφών που κυκλοφορούν στην αγορά. Πραγματικά θα λάμψουν. Εναλλακτικά περάστε τα αυγά με λίγο λαδάκι.

Παραλλαγή:
Μπορείτε να τυλίξετε το ήδη τυλιγμένο αυγό με καλσόν, με αλουμινόχαρτο. Ακόμη, προτείνεται να τυλίξετε το αυγό μόνο με αλουμινόχαρτο χωρίς το καλσόν. Σε κάθε όμως περίπτωση θα πρέπει στο τυλιγμένο αλουμινόχαρτο να κάνετε τρύπες με οδοντογλυφίδα, ώστε να μπορεί να περάσει το νερό.

Καλο Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου