1.12.14

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Ο καιρός για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό έφτασε και φέτος. Μπορεί να έχω καιρό να κάνω κάποια κατασκευή αλλά τα Χριστούγεννα είναι απαραίτητο να φτιάξω κάτι, έτσι για το καλό!
Φέτος, έφτιαξα στολίδια που είναι πολύ εύκολα, είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά και  το κυριότερο είναι ότι μπορούν να τα φτιάξουν και παιδιά. Μαζί λοιπόν με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, φέτος έπλασα και τα στολίδια μου!!!





Ξεκινάμε, λοιπόν, να φτιάξουμε στολίδια με πηλό. Η βασική ιδέα είναι να κόψουμε στολίδια από πηλό και να τα συναρμολογήσουμε ώστε να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα μόμπιλε.


Υλικά:
Πηλός που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο
κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια
ακριλικά χρώματα (κυρίως κόκκινο, πράσινο και χρυσό)
σπάγκο
κορδέλες
χάντρες




Βήματα:
1. Ξετυλίγουμε τον πηλό και αρχίζουμε να τον πλάθουμε σαν πλαστελίνη ώστε να μαλακώσει και να είναι εύπλαστος.


2. Απλώνουμε τον πηλό, όπως θα φτιάχναμε κουραμπιέδες και με το κουπάτ βγάζουμε το σχέδιο που θέλουμε. Εδώ, θα βάλουμε τη φαντασία μας ώστε να βγάλουμε πρωτότυπα και όμορφα σχέδια.



3. Δεν ξεχνάμε σε κάθε στολίδι να φτιάξουμε με τη μύτη του πινέλου ή με κάποιο άλλο αντικείμενο μία τρύπα, ώστε μετά να περάσουμε από εκεί τον σπάγκο.


4. Βάζουμε τα στολίδια που έχουμε κόψει σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Το στέγνωμα θα πάρει μία με δύο ημέρες, ανάλογα με την ποιότητα του πηλού. Όσο καλύτερα στεγνώσουν τόσο το καλύτερο.

5. Στη συνέχεια, βάφουμε τα στολίδια με τα ακριλικά. Τα χρώματα θα στεγνώσουν σχετικά γρήγορα ωστόσο δε χρειάζεται βιασύνη!!!! Μπορεί να χρειαστεί και εδώ άλλες δύο μέρες ώστε να βαφτούν και από τις δύο μεριές και να στεγνώσουν σωστά.




6. Αρχίζει η συναρμολόγηση! Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι, που θα είναι το κεντρικό θέμα του στολιδιού και φτιάχνουμε σε αυτό κόμπο ώστε το στολίδι να περαστεί στο δέντρο.


7. Στον υπόλοιπο σπάγκο περνάμε μικρότερα στολίδια. Ακόμη, μπορούμε να περάσουμε χάντρες ή και κορδέλες.


8. Μόλις τελειώσει η συναρμολόγηση τα στολίδια είναι έτοιμα να μπούνε στο δέντρο.



Μη διστάσετε να φορτώσετε τα στολίδια σας με πολλά στοιχεία. Κορδέλες, χάντρες, σκοινάκια... όλα ταιριάζουν μεταξύ τους.


Το χρυσό χρώμα έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Αν δε βρείτε ακριλικό χρώμα με χρυσή απόχρωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους χρυσούς ανεξίτηλους μαρκαδόρους.



Έρχονται και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιδέες!!!


Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου