16.10.15

Καραμέλες σε βαζάκι για δωράκι

Το φθινόπωρο πλέον έχει μπει για τα καλά. Σιγά σιγά όλο και περισσότερο πέφτουν οι θερμοκρασίες, οι βροχές είναι πιο συχνές και το βραδάκι φοράμε απαραιτήτως ζακέτα γιατι κρυώνουμε. Δυστυχώς, μαζί με το φθινόπωρο ήρθαν και τα πρώτα κρυολογήματα. Πολλοί φίλοι μας παραπονιούνται για το λαιμό τους και εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε να μην είμαστε οι επόμενοι.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση σκέφτηκα να φτιάξω ένα μικρό δωράκι για τους φίλους και τις φίλες μου που έχουν τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος για να τους ευχηθώ "Καλή ανάρρωση" με έναν πιο γλυκό και πρακτικό τρόπο. 


Έτσι σκέφτηκα να προσφέρω καραμέλες για το λαιμό σε μία γλυκιά συσκευασία, δικής μου κατασκευής και έμπνευσης. Με βοήθησε πολυ και το γεγονός ότι στο αγαπημένο μου μαγαζί με καραμέλες, βρήκα ειδικές καραμέλες με γεύση ευκάλυπτο, ειδικά για τους αρρωστούληδες. Έτσι, έφτιαξα αυτό το μικρό δωράκι και σας προτίνω να το φτιάξετε και εσείς για τους αγαπημένους σας.

Υλικά:
Βαζάκι (το δικό μου είναι ένα μικρό βαζάκι έτοιμης σάλτσας για μακαρόνια)
Κλωστές για πλέξιμο (για βελονάκι και βελόνες πλεξίματος)
κόλλα (κατά προτίμηση ζεστή κόλλα σιλικόνης ή κόλλα για υφάσματα)
καραμέλες

Βήματα:
1. Βγάζουμε από το βαζάκι μας την ετικέτα του. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να βυθίσουμε το βαζάκι σε ζεστό νερό για αρκετή ώρα. Με αυτό τον τρόπο λιώνει η κόλλα της ετικέτας και απομακρύνεται πολύ εύκολα.


2. Βρίσκουμε πως θα στολίσουμε το βαζάκι μας. Εγώ σκέφτηκα να του βάλω ένα σκουφάκι και ένα κασκολάκι, για να μοιάζει με μία μικρή φατσούλα.



3. Πλέκουμε το σκουφάκι. Προσέχουμε η διάμετρός του να ταιριάζει με τη διάμετρο που έχει το καπάκι. Εγώ το έπλεξα με βελονάκι νούμερο 5. Για να φαίνεται πιο όμορφο το σκουφάκι μου, έφτιαξα και μία μικρή φουντίτσα όπως έχουν τα πραγματικά σκουφάκια.

4. Πλέκουμε το κασκόλ. Επειδή δεν είχα βελόνες στο μέγεθος που χρειάζεται, χρησιμοποίησα για βελόνες δύο λεπτά και ίδιου μεγάθους πινέλα. Η δουλειά έγινε μια χαρά!!!




5. Κολλάμε το σκούφο στο καπάκι. Πρέπει να προσέξουμε καθώς ο στόχος είναι το βαζάκι να ανοιγοκλείνει εύκολα.


6. Τυλίγουμε το κασκόλ γύρω από το βαζάκι και το κολλάμε επάνω στο γυαλί. 



6. Ζωγραφίσουμε με ένα μαρκαδόρο λεπτομέριες όπως μάτια, στόμα κτλ.

7. Γεμίζουμε με καραμέλες το βαζάκι.



8. Το δωράκι μας είναι έτοιμο. 



Καλή ανάρρωση σε όσους και όσες αρρώστησαν το φθινόπωρο!!!
Με αυτό το δωράκι, θα γίνετε σίγουρα γρήγορα καλά!!!

Όσοι και όσες επιχειρήσετε να το φτιάξετε μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Μια ωραία παραλλαγή αυτής της κατασκευής είναι το βαζάκι να περιέχει γλυκά και έτσι να είναι ένα ωραίο χειμωνιάτικο, και γιατι όχι, ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.