14.5.11

Κουτί Δημητριακών… η επιστροφή, Κουκλόσπιτο


   
Τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τα παιχνίδια που τους δίνουν πολλές δυνατότητες για παιχνίδι. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το κουκλόσπιτο, καθώς με αυτό δημιουργείται η βάση για αμέτρητες ιστορίες φαντασίας που μπορούν να γίνουν δημιουργικό παιχνίδι.

        Στη συγκεκριμένη πρόταση η πρώτη ύλη είναι ένα κουτί δημητριακών με αποτέλεσμα να έχουμε μικρό μέγεθος για το σπιτάκι μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές κούκλες σε αυτά τα μεγέθη όπως τα playmobil και άλλα.Υλικά:
Κουτί δημητριακών (όσο γίνεται μεγαλύτερο)
Χαρτιά Α4 λευκά


Βήματα:
1. Στερεώνουμε επάνω τμήματα του κουτιού ώστε να δοθεί η αίσθηση της στέγης.

2. Σχεδιάζουμε τα σχήματα των παραθύρων και της πόρτας καθώς και των σημείων που πρόκειται να κόψουμε.Στην κατασκευή χώρισα το κουτί σε τέσσερα ίσα μέρη και τα παράθυρα σχεδιάστηκαν ακριβώς στη μέση του κάθε μέρους.3.  Κόβουμε με το κοπίδι τα χαραγμένα σημεία. (προσοχή! Μία λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει όλη την κατασκευή)
4.  Ντύνουμε όση μεγαλύτερη έκταση μπορούμε κάθε φορά με λευκό χαρτί, εκτός από τα παραθυρόφυλλα και την πόρτα.

5.   Βάφουμε κατά την προτίμησή μας το σπιτάκι.

6. Κάνουμε δύο τρύπες στο πίσω μέρος και περνάμε μία κορδέλα ώστε το σπιτάκι να ανοίγει και να κλείνει, όμορφα!


Tip: 1. Τα παραθυρόφυλλα δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφιστούν.     Μπορούμε, σε κάθε ένα από αυτά, να κολλήσουμε ένα ίδιων διαστάσεων καφέ χαρτόνι.
    2 . Τα ίδια βήματα θα ακολουθούσαμε και σε ένα μεγάλο κουτί ώστε να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο σπιτάκι. Η διαφορά είναι στο ότι θα πρέπει να βρούμε κάποιο όσο γίνεται «άδειο» από επιγραφές κουτί για να μην υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη με το χρώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου